Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана приятно изненадан от представянето на своите възпитаници на старта на новото първенство, в което "армейците" направиха нулево равенство като домакини срещу Локомотив (Пловдив). Специалистът призна, че той и играчите имат още много работа, но за този етап футболистите са се представили напълно задоволително.

"Владеехме инициативата почти през цялото игрово време. Дори съм изненадан, че се представихме толкова добре, защото някои от момчетата се запознаха едва вчера на тренировката. Аплодирам тези момчета, видяхте и публиката ги аплодира, защото без подготовка те се представиха добре.

Шансът днес не бе на наша страна. Късметът не ни покри. Не мога да подмина това. Аз съм сигурен, че имаше дузпа също така. Разбира се, че искам повече, но на този етап, съм изненадан от тона, което показаха. Футболните хора разбират за какво говоря.

Ще продължаваме да търсим нови състезатели, защото това, което имаме на пейката, не е достатъчно. Вършим малко аматьорска работа в момента по селекцията - търсим играчи от дискове, от клипчета, от информация от мои колеги. Някои от набелязаните се отказаха да дойдат в последния момент", коментира Младенов и разкри любопитно намерение на клуба.

"Ще информираме БФС, има двама съдии, които не искам повече да свирят мачове на ЦСКА, да присъстват на мачове на ЦСКА. Това са Николай Йорданов и Таско Тасков. Тези хора преди една година ни взеха титлата, отрязаха ни главите, мечтите и труда. Говоря от името на клуба и ръководството. Категорично заявявам, че тия хора не ги искам на мачове на ЦСКА. Не като първи, не като втори, не като трети, четвърти или пети съдии. Да ходят да свирят някъде другаде. На всеки друг клуб, но не и на ЦСКА", разкри специалистът.

Той благодари на феновете.

"Публиката отново беше 12-ия ни играч. Благодаря на феновете за подкрепата. Без тях ще се превърнем в елементарно отборче. С тях, ще се издигнем отново до мястото, където трябва да сме – в Европа. Но всяка стъпка трябва да е обмислена и преценена. Спасихме клуба от фалит, и ще работим. Аз съм обнадежден. Сигурен съм, че втория полусезон ЦСКА ще диктува.

Когато всеки си върни работата професионално, носи отговорност, ще има ред, ще има спокойствие, ще има успехи в ЦСКА. Важното е, че ЦСКА е жив", добави Стойчо Млаеднов.