Състезателните права на играчи на ЦСКА, които са били допингирани по погрешка от лекаря на тима Мирчо Крайнов, са спрени временно, решиха от Дисициплинарната комисия към БФС.

От комисията излязоха със съобщение, което гласи:

"На основание известия на Антидопинговия център до БФС и Решение на ДК при БФС от 23.12.2011 година за установени състезатели на ПФК ЦСКА с неблагоприятни аналитични решения от допинг проби, на същите са спрени временно състезателните права до окончателно приключване на антидопинговите процедури".

Допинг-пробата на Костадин Стоянов е положителна, а има опасност и други играчи на ЦСКА да бъдат хванати с допинг, даван им по невнимание от клубния лекар на клуба Мирчо Крайнов, съобщиха вчера от ЦСКА на пресконференция.

Крайнов е давал на част от играчите с по-бавен метаболизъм хранителна добавка тип "фет-бърнър", тоест за изгаряне на мазнини, която съдържа съставка, забранена от УАДА.

Предстои да бъдат отворени пробите и на други играчи от отбора, които са били тествани след срещите с Левски, Литекс и Лудогорец. След Левски са давали проби вече "хванатият" Стоянов и напусналият Иван Караджов. След срещата с Литекс на допинг тест са подложени Борис Галчев и Мишел Платини. След мача с Лудогорец на допинг тест пък са подложени Тодор Янчев и Румен Трифонов.