ПФК Литекс (Ловеч) подписа спонсорски договор с мобилния оператор "Мобилтел". Контрактът е за три години, като в споразумението са предвидени бонуси при спечелване на титла, купа на страната, както и за влизане в групите на Шампионска лига или Лига Европа.

На фланелките на "оранжевите" ще бъде изписано "Прима" на името на абонаментния пакет на компанията.

"Мтел явно са забелязали правилната работа в Литекс и затова ще ни подкрепят. На фланелките ни ще пише "Прима", в което има известна символика, защото "Прима" означава първи. В договора има предвидени бонуси за спечелване на титла, купа или добро представяне в евротурнирите. Ще направим всичко възможно да си спечелим тези бонуси, няма да жалим спонсора", коментира президентът на Литекс Трифон Попов.

Официалното подписване на спонсорския договор от водещия телеком в България и лидера в класирането на българското първенство през настоящия сезон се състоя днес в спортен комплекс "Заимов спорт" на бул. "Янко Сакъзов", парк "Заимов".

На събитието освен Трифон Попов, присъстваха Петър Ризов, директор "Бизнес продажби" в Мтел, както и старши треньорът на клуба Златомир Загорчич, най-прогресиращият млад футболист и национал Симеон Славчев и неговите съотборници - бранителят Страхил Попов и колумбийският голмайстор Уилмар Джордан.

От Мтел бяха категорични, че договорът с Литекс няма да повлияе на взаимоотношенията между мобилния оператор и друг водещ клуб - Левски.

"Не е прецедент подкрепата ни за два клуба, тъй като доскоро имахме договор и с Черноморец. Двете партньорства нямат нищо общо. Ние подкрепяме Левски от 15 години, а тази година е особено важна за "сините", тъй като празнуват 100-годишен юбилей и ние ще подкрепим тържествата по този повод", коментира директорът в Мтел Петър Ризов.