Словашкият халф Якоб Хронец ще играе през пролетта в Лудогорец, обяви самият футболист в интервю за словашките медии. Хронец беше даден под наем на Калиакра през есента на тази година, след като беше привлечен от английския Бирмингам Сити.

"Говорих с президента на клуба, а също така и с треньора на Лудогорец, така че се връщам за пролетния дял на първенството. В момента тимът от Разград е най-добрият отбор в България. Президентът на клуба е страхотен, има много пари и дава всичко, което може. Те искат да спечелят първенството. А аз на какво повече мога да се надявам, след като играя в отбор, който иска да побеждава и да се развива. Мисля, че идването ми в България е позитивна промяна за мене", заявява Хронец.

19-годишният полузащитник обаче има едва три мача през есента и един гол - при гостуването на Калиакра на Левски в София.

Той напуска родината и първия си клуб Интер (Братислава) едва на 15 години и се мести в Бирмингам, където продължава в академията на местния Сити. Да се пребори за място в титулярния състав напролет обаче за него няма да бъде никак лесно, като се има предвид, че в халфовата линия на Лудогорец играят легионери от Бразилия, а също така опитните Станислав Генчев, Емил Гъргоров, Станислав Дяков, Мирослав Иванов.

"Не беше очаквано за мене да се преместя в България, но мисля, че е по-добре. В Англия играех единствено за старшата възраст и за дублиращия отбор. Искам да остана, да играя повече и да стана шампион на страната. Ще бъде страхотно начало на кариерата ми. А ако след това играем и в квалификациите за място в Шампионската лига - просто супер", заявява още Хронец.