Мажоритарният собственик на Етър Фейзи Илханлъ е сезирал БФС, ФИФА, УЕФА и Комисията за защита от дискриминация за обидни изявления на етническа основа, става ясно от изявление на неговия представител Диядин Кая до медиите.

“От името на г-н Илханлъ съм длъжен да заявя, че провалената международна приятелска футболна среща с Истанбул ББ се отрази много лошо върху името на този столетен клуб. С идването ни във В. Търново на 1 юли 2011 г. си поставихме за цел да върнем отбора в „А” група, където не е бил 14 години. Само за един успешен сезон успяхме да го постигнем. След влизането в „А” група към клуба проявиха интерес определени групи хора и проблемите започнаха.

В четвъртък от името на мажоритарния собственик обещах на футболистите, че ще си получат забавената една заплата до следващия петък. Независимо от това те отказаха да тръгнат за Истанбул. Ние знаем всички причини за бойкота и от къде произлизат те. Разполагаме с точна информация кои са лицата, които се опитват да отнемат законните ни права и смятаме, че действията им са във вреда на клуба. С подавана невярна информация те се стремят да настроят съдружниците едни срещу други. Не смятаме, че сме направили нещо лошо във В. Търново, напротив – постигнатото е налице. Атаките обаче доведоха до настоящата картина. Въпреки положените усилия, неуспехите в момента се виждат от всички.

Заявяваме, че ще променим тази картина през предстоящата седмица. Знаем кои хора създават проблемите в отбора и ще предприемем необходимите мерки в името на клуба.

В петък направихме първите стъпки в тази посока. Сигнализирали сме БФС, ФИФА, УЕФА и Комисията за защита от дискриминация за обидни изявления на етническа основа против г-н Фейзи Илханлъ. Задействали сме и съдебна процедура. Вярваме в българското законодателство и ще отстояваме правата си до край”, твърди в изявлението Диядин Кая.