Велико Търново ще остане без елитен футбол през пролетния полусезон, тъй като Етър няма да играе домакинските си мачове на стадион "Ивайло". Причината е предстоящият ремонт на съоръжението, който ще трае поне три месеца.

Новината бе потвърдена косвено от общинската администрация на Велико Търново пред портала sport-vt.com. На стадион "Ивайло" предстои тотална смяна на тревното покритие, изграждане на отоплителна система и още подобрения, които ще бъдат извършени от Община Велико Търново.

Така Етър ще трябва да търси нов стадион за домакинските си мачове, а единственото съоръжение наблизо е стадион "Раковски" в Севлиево, където срещите си играе местният Видима-Раковски.

От ръководството на "виолетовите" обаче опровергаха слуховете, че вече са договорили местенето си, като обявиха, че за пръв път чуват за ремонт на стадион "Ивайло".

"Никой не ни е подавал информация, че започват ремонти. За да стане това, би трябвало да ни уведомят официално, а чрез нас – и БФС. Не сме преговаряли нито със Севлиево, нито с който и да е град, защото при нас няма такава информация", заяви изпълнителният директор на Етър Ендер Дурмушев, цитиран от "Велико Търново Спорт".