Мениджърът Николай Жейнов отговори на нападките на спортния директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла в предаването "Зона спорт" по bTV Action.

"Не виждам как мога да съм участвал в източването на ЦСКА при положение, че ЦСКА е реализирал печалба от моята дейност. Аз съм продавал футболисти на ЦСКА, а не съм водил играчи в тима. Ако ЦСКА са ми изплащали комисионни, то винаги е било за свършена работа и при положение, че ЦСКА е реализирал печалба от моята дейност. Мога да кажа няколко трансфера, в които съм участвал. Това са привличането на Тимонов и на Манчев, както каза Майкъла. След това само единият беше продаден за около 400 хиляди евро в Анжи. След това ЦСКА реализира още няколко продажби с мое участие. Това са Александър Тонев в Лех (Познан), както и други футболисти, включително и Спас Делев".

Мениджърът допълни, че благодарение на него в касата на ''червените'' са влезли "не по-малко от 2 млн. евро".

"Може би Георги Илиев ме напада, за да прикрие собствената си некомпетентност. В последно време видяхме, че обича да бъде медийна звезда, човек, върху когота да са концентрирани прожекторите и микрофоните на журналистите. Доколкото виждам, Майкъла не е нито спортен директор, нито строител., поради простата причина, че нищо под негово ръководство в момента не е свършено. Върнете се на времето, когато го назначиха и вижте какви срокове беше дал - кога ЦСКА ще се завърне на стадион "Българска армия". Това е показателно.
Ако Георги Илиев не е знаел за уволнението на Стойчо Младенов, то това говори много лошо за него. Това значи, че него не го смятат за жив в ЦСКА. Той нито прави селекцията, нито знае кой ще е новият треньор. Виждате на колко много въпроси той отговаря с "не знам, трябва да проверя, това е работа на собствениците". ЦСКА направи много грешки в трансферната си политика. Лично аз не вярвам, че ЦСКА ще тръгне нагоре при Миодраг Йешич. Не може да искаш абсолютната власт в един клуб, това е порочна практика. Правиш каквото си искаш и след това бягаш от отговорност", заяви Жейнов.