Николай Митов изведе Левски за тренировка тази сутрин (12 април), след като треньорът Илиан Илиев се раздели с клуба по взаимно съгласие на среднощна среща с ръководството.

Николай Митов, който до сега бе помощник на Илиев, е назначен на треньорския пост до края на сезона, а негови помощници ще бъдат бившите футболисти на тима Мариан Христов и Елин Топузаков, който доскоро водеше една от юношеските формации на Левски.

Иво Тонев обяви и още една промяна в ръководството - Здравко Здравков вече няма да е треньор, но ще получи друг пост в клуба.

Мерки са взети и срещу футболистите – те няма да получават парични възнаграждения под каквато и да е форма до края на сезона в "А" група, обяви изпълнителният директор на клуба Иво Тонев.

"Не съжалявам, че не освободихме Илиан Илиев след мача срещу Монтана, защото той заслужаваше да остане начело на отбора. Той заслужава и уважение. С назначението на Елин Топузаков, който е бил шампион с Левски и капитан на отбора в най-силните му години, както и на Мариан Христов, който стана шампион на Германия с Кайзерслаутерн, искаме да вкараме шампионски дух и повече характер във футболистите.

Спирам плащанията до края на сезона. След това ще преценя кой футболисъ заслужава пари. Говорих с тях и им казах, че който иска и се чувства неспособен да играе в Левски, може да напусне още сега. Такива нямаше. Казах им, че ситуацията в момента е такава, че можем да отпаднем на полуфинал за Купата на България и да завършим на пето място в първенството. От друга страна можем да вземем Купата и да станем шампиони", заяви Иво Тонев.


 

СЛЕДЕТЕ ТУК РАЗВИТИЕТО НА ДРАМИТЕ В ЛЕВСКИ!