Седемте национали на Лудогорец, които бяха ангажирани с формациите на България, Словакия и Финландия, подновиха тренировки в сряда. Повиканите от селекционера Любо Пенев - Емил Гъргоров, Йордан Минев, Светослав Дяков, Иван Стоянов, младежките национали Георги Костадинов и Теро Мантула, както и Любомир Гулдан, играл 90 минути при равенството 1:1 на Словакия с Литва, се включиха във вечерното занимание на клубната база "Гнездо на орли".

От тях само Стоянов се готвеше на пълни обороти с основната група, тъй като не записа минута в квалификациите с Италия (2:2) и Армения (1:0). За останалите наставникът Ивайло Петев бе разрешил облекчен режим.

Едноразови тренировки ще проведе Лудогорец до дербито с Литекс от 5 кръг на "А" група. Мачът е в неделя от  20:00 часа на градския стадион в Ловеч.

За четвъртък и петък Петев е насрочил вечерни занимания. В събота групата на шампионите заминава за Ловеч, където ще проведе тренировка и ще остане на режим.

И двата мача между Лудогорец и Литекс през миналото първенство се развиха повече от интересно. Край Покрития мост "орлите" изиграха много силни 90 минути, но загубиха с 1:2. Битката през пролета в Разград приключи 1:1.