Дъстли Мюлдер и Базил Де Карвальо страдат от травми и са под въпрос за мача на Левски от 20-ия кръг на "А" група срещу Берое (Стара Загора), съобщи треньорът Илиан Илиев.

Състоянието на двамата ще стане ясно по-късно днес, а срещата със сигурност пропускат наказаните Ромен Ели и Орлин Старокин, както и юношеският национал Антонио Вутов.

"Ромен Ели и Орлин Старокин са наказани, а имаме малко проблеми с Дъстли Мюлдер и Базил де Карвальо. По-късно днес ще стане ясно дали те ще могат да играят. Антонио Вутов е уморен от мачовете с националния отбор. Знаете, че той е от футболистите с по-крехка физика и трябва да го пазим. Всъщност, ние цяла година го подготвяме за лагерите на националния отбор."

"За нас беше важно да се класираме на полуфинал за Купата, защото от много време не сме го правили. Играта на Левски от мача в Ловеч не трябва да бъде нашата. Турнирният резултат обаче беше добър, защото загубихме самочувствие и увереност. В последните два мача играем с характер и хъс, а рано или късно ще се върне и качеството."

"Направихме фрапантна грешка за втория гол, но трима човека подкрепиха Нуно Пинто веднага след гола. Тогава още знаех, че трудно ще ни вкарат трети гол. Не трудно, а невъзможно. Футболистите си подадоха ръка", заяви Илиев.

Португалският халф Кристовао Рамос най-вероятно ще попадне в групата на Левски за мача срещу Берое в неделя, добави Илиев. Той обясни неговото отсъствие от срещата с Литекс с това, че в състава на "сините" трябва да има ротация при програмата сряда - събота.

"Имахме разговор с Кристовао Рамос. Програмата е такава, че играем през два или три дни, а това е хубаво. За 20 дни имахме седем мача, като всички бяха решителни. Излизаме със състави, които ви учудват, но е много важно да има ротация. Важно е да запазим характера и хъса на футболистите. Всеки трябва да покаже, че има място в Левски", каза още Илиев.