Станимир Стоилов сподели преди мача на Ботев (Пловдив) с Лудогорец, че се радва, че Левски ще стане шампион, но не пропусна да спомене за корупцията в българския футбол. Наставникът на „канарчетата” бе категоричен, че отборът му трудно може да се бори с това, а през следващия сезон иска да постави Лига Европа в целите си.

„Да, имаше сантимент, когато гледах мача между Левски и Лудогорец. Сантимент обаче беше и това, че при победа на Левски, Лудогорец ще е значително отслабен за нашия мач с тях. Мисля, че първенството вече е решено, въпреки че остава един мач.

За българския футбол е добре, че има нов шампион и това е Левски, защото отборът има по-добър коефициент. Доволен съм, че точно Левски е шампион, но и Лудогорец да беше, нямаше да е незаслужено. Обаче мисля, че в последните си мачове отборите заложиха повече на печеленето на срещата, а не на качеството на игра. Имаха и доста късмет, и доста подкрепа от всякакво естество.

Крайно време е българският футбол да се решава само на терена. Ботев трудно може да се бори с тази постоянна помощ от всякъде, както искате го разбирайте”, каза Станимир Стоилов.

Все пак пресконференцията бе по повод предстоящия мач с Лудогорец и темата не бе подмината:
„Предстои ни мач срещу един от най-добрите отбори в България. Трябва да играем добре, да се борим за авторитета на клуба. Имаме проблеми с Веселин Мине и няма да рискуваме с пускането му, за да бъде готов после за националния отбор.”

Мъри говори и за плановете на отбора за следващия сезон:

„Не искаме да прескачаме етапи в развитието си. Целта ни за този сезон бе да сме сред първите 6, но след идването ми аз исках да се класираме за Европа. Все пак искам да се развиваме постепенно. Искам да виждам добра игра и тактическа дисциплина. Да носим радост на хората, защото футболът трябва да прави това – да носи радост, а не временни резултати.

Трябва да заложим на трайна политика, а за целта трябва да се изминат определени стъпки. Задължително догодина в целите ни трябва да е Лига Европа. Трябва да се изгради и база.”