Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев Майкъл даде интервю за bTV, в което отговори на плакатите на феновете по време на последния мач с Лудогорец и отправи сериозни нападки към един от участниците в сдружението "ЦСКА Завинаги" Стойне Манолов.

Привържениците на ЦСКА издигнаха плакат, на който заплашително пишеше, че ако не си затворите устата, ще ви затворят те. Страх ли ви е?

Не, това идва от Стойне Манолов. Той отправи заплаха по телефона към мен и моето семейство. Виждате реакцията веднага излезе. Показва, че аз съм направил нещо в ЦСКА. Той беше много възмутен, когато ми разказа, че първият и най-добър спонсор е Кирил Домусчиев. Вторият, с когото е разговарял е Цветан Василев, той също е зад сдружението, а третият е Цеко Минев и четвъртият - в момента се преговаря с Гриша Ганчев. Моите думи бяха - "Стойне при тия хора зад гърба, аз ще бутна стадиона и ще построя нов". И това излезе в медиите, след което той ми се обажда и крещи полуидоитски, че аз и семейството ми ще имаме проблеми с феновете, как може аз да изкарвам такива неща, при положение, че само той давал парите и Сашо Чакмаков. Но това са интриги, ни добре познаваме Стойне. 50 процента е добър, 50 процента прави интриги. За 20 години няма някой от нашия кръг на футболисти, на който да не е направил интрига – на Лъчо Танев, на Наско Сираков и Илияна Раева им обясняваше, че ги е издържал... За тия 20 години той се е доказал, че се занимава с измами и всякакви сделки и интриги. Защо мислиш, че има черен печат за влизане в Америка.
Моето идване в ЦСКА бе благодарение на Стойчо Младенов. Той искаше в мое лице да има един гръб, тъй като аз не съм финансово зависим, нито от "Титан", нито от БФС.

Стана обаче конфликт между вас двамата?

Пак го създадоха такива хора. Първо собствениците го освободиха, не във времето, когато трябваше и когато можеше - когато падна от Мура или когато ЦСКА водеше с 8 точки и направи 3 загуби. Не може да го освободиш, когато е направил 10 победи и 3 равни. Мисля, че освобождаването му бе заради пари и то не за неговите пари, защото той се съгласи да си намали заплатата, а за други неща. За бюджета ни, Иво Иванов му каза, че има 5 милиона за бюджет и Стойчо му каза, че с тях ще бъдем 5-и или 6-и. Тогава Иво нещо се притесни, беше изнервен и Стойчо го попита колко струва ЦСКА и той му каза 14 милиона. Тогава Иво му каза, щом имаш човек взимай си багажа, дай 14 милиона и го купи.

Имате ли конфликт със сдружението "ЦСКА Завинаги"?

Това е едно много интересно сдружение, което е създал другаря Манолов. С това сдружение нямам никакви отношения, претенции и никакви конфликти. Единственият нормален в това сдружение, за който аз мога да говоря е Сашо Чакмаков. Като бизнес това сдружение взима 32 милиона активи. Това са базите. То влиза само с активи, без никакви пасиви. Пасивите са 11 милиона, но те остават в клуба ЦСКА. Ти ако искаш да помогнеш и да спонсорираш футболния клуб веднага влизаш в задълженията от 11 милиона. Те обаче няма да имат никакви задължения и само ще печелят. Те ще стопанисват базата – Панчарево и ЦСКА, ще дават под наем терените и рано или късно и феновете ще разберат това нещо. Ще разберат, че едното е силно, защото няма задължения, а другото няма нищо. Футболният клуб ЦСКА от какво се издържа, от магия. Няма такъв, който ще дойде с 11 милиона задължения, 7 милиона, от които са към НАП.

Дължи ли ви пари Титан за тези игрища, които направихте?

Да, имаме договореност за 240 хиляди лева, които трябва да ми изплатят. Лично Иво Иванов ме извика и ми каза, че не са към сдружението и ще ми ги изплати до Нова година. От два месеца не ми вдига телефона.
За мен 99 процента от всички неща идват от Стойне Манолов. Това е човекът, който държи футбола в ЦСКА. 75 процента от трансферите на отбора се минали през него и той се хвали с това. А не е дал и една стотинка за ЦСКА. Нищо не е направил за ЦСКА. Клубът две години нямаше лиценз, аз заварих една джунгла, заснел съм го. Той две години е с гърнетата, от сутрин до вечер е с Димитър Борисов, присъства на всички разбори и всички лагери. Защо обаче не инвестира и защо не накара Митко Борисов да даде пари за ЦСКА?

Приключи ли с ЦСКА?

Приключих. Това е най-тежкият период. Тези осем месеца, в които не съм взел и една заплата и се отказах и от тия 20 процента, които имах. Отказах се от всичко, това е най-грешният ми период в живота. Още 80-а година ставах шампион с ЦСКА и ми беше удоволствие да се радват хората от това, което правихме по терените. Да, не съм бил звезда като повечето хора, но бях добър работник. Не се срамувам от това, което с правил в отбора, все пак съм още от юношите в ЦСКА. Сега новите величия като Стойне Манолов ръководят ЦСКА. Вътрешно не съм приключил с ЦСКА, аз винаги ще бъда един от ЦСКА, но те никога. И рано или късно феновете ще разберат.

ОЩЕ ОТ СКАНДАЛНОТО ИЗКАЗВАНЕ НА МАЙКЪЛА ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕО ФАЙЛА! ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ГЛЕДАЙТЕ В ПРЕДАВАНЕТО "ЗОНА СПОРТ" В НЕДЕЛЯ ОТ 12:30 ЧАСА ПО BTV ACTION.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!