Новият български шампион по футбол Лудогорец ще привлече  малтийския нападател Майкъл Мифсуд, съобщава БТА, позовавайки се медийте на Рицарския остров.

Според неназован източник от Малта, Мифсуд е обект на интерес и от други отбори от Европа, но разговорите между ръководствата на Лудогорец и малтийския първенец Ла Валета вече са стартирали, като " собственикът  на Ла Валета- корабният  магнат Виктор Шириха, е бил в България и лично е водил преговорите.

Майкъл Мифсуд е на 31 години, има 88 мача и 32 гола за своята страна. Най-успешният футболист в момента от малкия остров е играл зад граница в първенствата на Норвегия, Германия, както и за Ковънтри Сити и Барнзли в лига Чемпиъншип.  След последния си престой в Англия той не успя да си намери отбор навън и се върна в Малта.

През юли миналата година той подписа четиригодишен контракт с най-популярния отбор в родината си Ла Валета. Тази година той беше възпрепятстван от някои контузии, но все пак изигра 21 мача и отбеляза 10 гола - някои  със сериозна важност за титлата.

Ако Мифсуд бъде официализиран като ново попълнение на лудогорските орли, то той ще стане втората лятна придобивка след холандеца Мичел Бургзорг.