Лудогорец постигна пореден добър резултат от подготовката си в Австрия и победи азербайдажнския Сумкаят с 4:1 в контролна.

По предварителната си програма новият член на "А" група трябваше да играе с катарския Ал Ахли, но контролата пропадна и в последния момент бе уреден мач с новия член на азербайджанската висша лига Сумкаят.

Мачът се игра при тежки атмосферни условия, а поради силния дъжд започна с 15-тина минути закъснение от предварително договорения час.

Мачът започна с натиск на Лудогорец, но пропуски от изгодни положения направиха Ромарио и Димо Атанасов. В 19-та минута след центриране от ъглов удар на Радослав Анев топката попадна във Франко Бано и той с глави откри резултата.

В 33-та минута обаче след удар на Гулиев в напречната греда и последвало разбъркване в защитата на резградчани топката попадна в Руслан, който изравни.

В 38-та минута след центриране на Димо Атанасов от свободен удар Ромарио бе най-съобразителен и с удар с глава направи резултата 2:1 за Лудогорец.

През второто полувреме Лудогорец доминираше и в 71-та минута Мирослав Иванов след отлично изпълнение на фаул увеличи на 3:1.

В 76-та минута Мирослав Антонов бе изведен зад защитата на азербайджанците, той преодоля вратаря и отбеляза нов гол - 4:1 за Лудогорец, при който резултат завърши контролната среща.