Административният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов официално обяви част от програмата за представителния отбор веднага след края на коледно-новогодишната ваканция.

Треньорът Емил Велев ще събере възпитаниците си на 9 януари на "Лаута", като в дните преди тази дата футболистите му ще преминат през функционални медицински прегледи в здравната клиника на "Аджъбадем" в Истанбул. От 11-ти до 26 януари ще се проведе първия подготвителен лагер в Сандански. На 21-ви, 23-ти и 25-ти същия месец са първите контроли, съответно срещу Локомотив (София) от 15 часа, с Любимец от 13 часа и македонския Вардар (Скопие) пак от 3 часа следобед.

"Черно-белите" и двата български отбора са в обща група, а в другата са тимовете на Славия, Светкавица и Вихрен. Евентуалното участие на финал за пловдивчани е планирано за 27-ми от 11 часа.

От 1 февруари започва лагерът в турския курорт Анталия. Още на 3-ти "смърфовете" ще премерят сили с Марибор, а следващият съперник за 5 февруари ще е се определи от проверката между Васлуй и Хайдук (Сплит). Сигурна е контролата и срещу китайския Цзянсу Сайнти, воден от бившия треньор на Локомотив (София) Драгомир Окука.