Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев - Кокала нападна БФС след нулевото равенство при гостуването на Ботев във Враца.

"Не мога да бъда много доволен от това, което показахме
днес. Но имаше доста умора. Не може да играем три мача за шест дни. Аз не знам как е правен календара в БФС, но ние не сме Англия. Нямаме толкова много футболисти, за да играем пълноценно.

Абсолютно незаслужен червен картон на Бранимир Костадинов. Това е нормално нарушение, а съдията при условие, че знае, не биваше да вдига картон. Така че не трябваше да вдига втори жълт. Като цяло не съм много доволен от съдията", заяви Велев.

След мача мнението си изрази изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков.

"Не съм доволен от равенството, защото трябваше да спечелим този мач. Но ако има нещо положително, то е че не загубихме. Не сме отстъпили инициативата на домакините, но трябваше нашите футболисти да демонстрират увереност и самочувствие. Освен това,
мисля ни се събраха доста мачове.

С Миньор играхме 25 минути с десет души, в сряда играхме с ЦСКА за Купата, а и тука завършихме с десет души. Вторият жълт картон на Бранимир Костадинов беше справедлив, но му направих забележка за първия. Не може да получава по такъв начин първия картон. Иначе нямаше кой знае какви положения днес. И ние, и те
бяхме без голови положения. Може би само ние имахме едно след центриране".

На въпрос дали би коментирал претенциите на врачани за
дузпа, Марков отговори: ''И ние имахме претенции за дузпа в мача с ЦСКА за Купата на страната, но съдията не я даде. Така че има дузпа, когато съдията я отсъди", допълни бившият играч на Локомотив и Левски.

Ето и мнението на треньора на Ботев (Враца) Антони Здравков:

"През първото полувреме владеехме инициативата, играхме много по-добре. През второто се поведохме по играта на Локомотив и почнахме едни дълги подавания, което аз не искам и не толерирам такъв тип футбол.

Ние владеехме по-дълго топката, създадохме и доста повече положения. А Локомотив само центрираха. С оглед на играта, загубихме две точки. За мене бяха 100 процента дузпи, а явно за съдията- нула. Едното игра с ръка в наказателното поле, а другото- задържане на Андрей Атанасов с ръце. Не знам как да ги коментирам по друг
начин. Иначе съдията свири добре, като изключим тези две положения", заяви Здравков.