Ивайло Раденцов, който в края на миналия сезон получи приз от феновете на Калиакра за най-активен футболист, призна, че е останал в Каварна, защото вярва, че има какво още да даде на отбора.

В интервю за клубния сайт полузащитникът споделя, че първата година в "А" група не е била никак лека, но с идването на новия сезон амбициите стават по-високи. Очакванията му са класиране между 8-мо и 11-о място.

"По-тежък беше вторият полусезон, защото непрекъснато се говореше, че ще ни изхвърлят от елита, имаше много странични фактори и проблеми, които оказваха негативно влияние", признава полузащитникът и се надява трудностите да останат в миналото.

Според Раденцов отборът се е спасил от изпадане благодарение на колективния труд, а не на действията на отделни играчи. Халфът не скри, че намира Каварна за хубав и спокоен град, с приятни хора и на него и съпругата му не им било трудно да се адаптират.

На въпроса как е успял да съчетае футбола с учението, за да се дипломира, футболистът не крие, че му е било лесно.

"Когато непрекъснато си по лагери, по мачове, не ти остава много време да учиш. Наложи ми се да отложа изпита с 2-3 години, но съм щастлив, че в крайна сметка успях да се дипломирам", споделя Раденцов.