"Трябва да си върнем самочувствието", обяви треньорът на Левски Илиан Илиев след контролата със Сливнишки герой, в която "сините" победиха с 1:0.

"Идеята в днешния мач беше да дадем шанс на някои от футболистите, които играха по-малко досега или са закъснели с подготовката. Можехме да сме по-настоятелни пред гола. Като цяло сме доволни. Трябва да сме по-спокойни в завършващата фаза. Имаме отсъстващи хора. Надявам се в контролата срещу Пирин (Гоце Делчев) да са във форма, защото първия мач от първенството срещу Черноморец наближава. Говоря най-вече за Влади Гаджев и Ромен Ели", коментира Илиев.

"Диамутен е част от първия отбор. Беше с нас на първия лагер, пропусна втория. Не му се намери отбор и сега е опция за нас. Както видяхте игра цял мач. Щом получава заплата от клуба, трябва да ни е опция. Що се отнася до Везалов, знам му качествата и не съм изненадан от това, което показа", допълни Илиев.

"Тези неща, които се случиха след мача със Сараево няма как да не ни се отразят. Колкото до срещата с феновете, аз казах и там на хората, че ги разбирам. Три години се е събирало негативно напрежение и след този мач се отприщиха емоциите. Казаха се доста неща. Но и доста неща трябва да се направят. Виждате един необременен човек като Везалов, който дойде вчера в нашия отбор каква е разликата между него и останалите. Както каза и председателят на фенклуба – не се взеха важни решения, но се казаха важни неща. Хората си казаха болката, която са събирали в себе си и се надявам да ни подкрепят. Пътят е един – ако искаме да правим нещо трябва да се гради, защото всяка година се кърпи. Поне аз такова впечатление имах досега отвън. Затова трябва да се гради нещо с търпение от хората. Давам ви само един пример – когато аз дойдох в Левски като футболист, те бяха шести. Бяха взели Купата, но имаха тежък период. Подкрепиха ни хората, гласуваха доверие на треньорите и футболистите. Първата година станахме втори, а в следващите три бяхме шампиони. Така че, без търпение ще е трудно", каза още специалистът.

"Във всяка работа има напрежение. Дори един миньор, когато влиза под земята също е под напрежение. При нас е по-публично, повече гласност се дава и който не издържи на напрежението се отразява на играта. Трябва да свикваме с напрежението. Футболистите, които играят в Левски и във водещите обори са под постоянно напрежение. Вярно е, че ни дойде в повече последните дни, но тези две контроли трябва да ги изиграем така, че да си върнем самочувствието и спокойствието", добави треньорът.

"Казах го и на срещата с феновете. Трябва да градим отзад напред, а там се е кърпило. Не обвинявам никой, просто хората са имали такива възможности. Видяхте, привлякохме Ромен Ели. В Левски доста време не е имало централен защитник, който да играе с ляв крак, какъвто е французина, за да може топката еднакво добре да се изнася и отляво и отдясно. Сега взехме и Везалов. Така че нека да почнем от защитата. Нуно Пинто на 10-ти ще започне тренировки, отдясно имаме добра опция. Видяхте днес Башлиев, Дъстли Мюлдер е в добро състояние. Така че ако в защитата стегнем нещата и имаме сигурен гръб, напред Левски винаги е имал качество и самочувствие", завърши Илиев.