Националният фенклуб на Левски разпространи декларация, в която осъди остро инцидентите между стюардите на стадион "Лудогорец Арена" и феновете на ЦСКА по време на решителния мач за титлата в сряда.

"Сините" не скриха възмущението си от посегателството срещу привържениците на "армейците" и се обърнаха към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с искане за разследване.

Ето и пълната декларация на Националния клуб на привържениците на Левски:

"НКП ЛЕВСКИ изразява острото си възмущение от случилото между т.нар. „стюарди“ и гостуващи фенове на стадиона в Разград по време и след решителния мач за титлата.

Шокирани сме, както от действията на една група ретро мутри, така и от бездействието на уплашената селска милиция.

Всички знаете какво е отношението ни към „червените“ ни приятелки, но охраната на спортните събития касае всички нас.

Предупреждаваме Делиорманския дерибей Кирил Домусчиев, че ако при мач в Разград се постъпва по този начин срещу привържениците на Левски, ние ще вземем необходимите мерки. Не ни карайте да идваме подготвени!

Въпрос към Министър Цветанов: След като за една запалена факла има съд, то какво следва да получи мутрата с желязо и нож в ръка за посегателството над футболна агитка, била тя и червената? Припомняме, че не за такива стюарди се говореше на Кръглата маса.
Очакваме да предприемете незабавни мерки, нали обичате да се самосезирате.

Национален клуб на привържениците на Левски"