Черноморец (Бургас) стартира своята лятна подготовка в понеделник, 25 юни. "Акулите" се събраха на стадион "Лазур" и направиха първа тренировка за сезон 2012-2013.

С група от 22 играчи, старши треньорът Димитър Димитров проведе първото занимание в района на Бургаските минерални бани. С тима на Черноморец не започват подготовка Димитър Телкийски, Костадин Дяков, Самвел Мелконян и Кристофър Уалембо, които вече не са част от отбора.

Радостин Кишишев започна с "акулите", но той спира своята състезателна кариера и най-вероятно ще остане в щаба на бургазлии, като все още се обсъжда неговата евентуална длъжност.

Всички останали футболисти на "акулите" са налице и започнаха своята подготовка. Единствено Лоривал Асис не е пристигнал все още, но бразилецът се очаква да акостира в Бургас след два дни.

Две нови имена започнаха с тима. Едното е на Лъчезар Балтанов, който подписа с Черноморец  и вече е футболист на бургаския клуб. Другият е вратарят на бургаския футболен клуб "Мастер" Свилен Нотев, който ще изкара проби.

Бургазлии ще тренират двуразово до края на седмицата. След това им предстои двуседмичен подготвителен лагер, който ще се проведе в периода от 1 до 14 юли във Велинград.