Ръководството на Ботев (Пловдив) разпространи декларация, с която призовава Съдийската комисия да вземе мерки срещу съдийските грешки в ущърб на Ботев през пролетния полусезон.

Ето и пълния текст на декларацията на клубния сайт:

"Уважаеми г-да от Съдийската комисия и г-да съдии,

Въпреки желанието ни да се абстрахираме от отсъжданията на реферите, факторът "съдийство" в мачовете на Ботев (Пловдив) продължава да бъде осезаем. В двубоя срещу Локомотив (София) станахме свидетели на четвърти неоснователно отменен гол в полза на нашия отбор през настоящия сезон, като на два пъти това оказа пряко влияние върху крайния резултат и попречи на Ботев да увеличи актива си от точки.

Изключително сме възмутени от начина, по който бе толерирана серията от удари с лакти, вследствие, на която бяха отворени рани на двама наши състезатели. Във въпросните ситуации не бе отсъден дори фаул, при положение, че според утвърдените преди няколко години разпоредби на УЕФА, подобни нарушения задължително се санкционират с картони.

Ботев е клубът с най-мащабни инвестиции в материална база и с най-много публика на стадиона. Омръзна ни грешките в нашите мачове да са единствено в наш ущърб, затова ви призоваваме да спрете издевателствата над нашия отбор и да ни оставите да се надиграваме честно с противниците, без да пречите с тенденциозните си отсъждания. Крайно време е съдиите и Съдийската комисия да започнат да изпълняват функциите си, а именно да бъдат коректив за честната и спортсменска игра", се казва в декларацията.