Защитникът на Литекс и националния отбор Николай Бодуров даде интервю пред официалната интернет страница на ловешкия клуб, в което говори за представянето на „оранжевите” през есенния полусезон, очакванията му за пролетния, за провала на националния отбор и надеждите му свързани с предстоящите квалификации.

Той получи тежка контузия по време на дербито с Левски, загубено от Литекс с 2:3 на Герена през септември. Травмата и последвалата операция му попречиха да довърши есенния сезон. Бранителят пропусна мачовете на шампионите в "А" група и турнира за Купата на България, както и двубоите на националния отбор. В момента Бодуров вече е добре и тренира по  по специална програма.

- Как ще окачествите представянето на Литекс през есенния дял?

- Съвсем не беше добро. В предишните години по това време бяхме първи. Сега сме седми. Но и това го има във футбола.

- Каква е причината за неуспешния есенен сезон?

- Причината е една. В един момент доста футболисти се контузиха и това се отрази на играта ни. Спомняте си, че на мача с Левски травми получихме и аз, и Йеленкович, и Христо Янев. Впоследствие и други момчета имаха проблеми. В някои отбори един футболист като отсъства, веднага се усеща. При нас в един момент се събрахме петима контузени. Убеден съм, че ако бяхме завършили полусезона в пълен състав, сега нямаше да сме на това място.

- Ще успеете ли да наваксате изоставането през пролетта?

- Вярвам, че това ще се случи. Да не казвам голяма дума, но със сигурност ще финишираме в тройката. Имаме мач по-малко, който ако спечелим, ще се доближим на осем точки от първото място. Нищо още не е загубено, просто трябва да побеждаваме.

- Как видяхте конкуренцията в "А" група?

- Не мисля, че конкуренцията беше много по-силна. Никой не се отличи с някакъв извънземен футбол. Отборите в първата половина са сравнително равностойни. Лудогорец показваше на моменти по-добри игри.

- Литекс е доста активен на трансферния пазар. Как оценявате селекцията до момента?

- Играчите са известни, с доказани качества. Не съм аз човекът, който трябва да коментира селекцията. Но се надявам да се сработим с новите. 

- Какво да очакваме от националния отбор, от който част сте и вие?

- Много хора ни отписват, но очаквам да се класираме за световното първенство в Бразилия. Особено, след като селекционер е Любослав Пенев. Той е най-добрият треньор в България. Този отбор ще има успехи. Сигурен съм в това.

- Защо се провалихме в европейските квалификации?

- Нещата не вървяха. Първите две загуби - от Англия и Черна гора съвсем ни разколебаха. После се стабилизирахме малко, но беше късно. А и нещо нямаше колектив. Това е една от основните причини за липсата на резултати. 

- Каква бе за вас 2011 година?

- Беше на средно вино. Не мога да кажа, че е била успешна. Контузих се, после с Литекс не успяхме в Европа. И националният отбор не вървеше. Добре поне, че станахме шампиони. 

- Какво си пожелавате за 2012 г.?

- Пожелавам си винаги едно и също - да съм жив и здрав. Аз и хората, които ме уважават и обичат. Другото ще го постигна лесно.