Сръбските власти не допускаха преминаването на граничен пункт "Олтоманци" тази сутрин. На границата имаше българи, които отиват в Босилеград за честване на годишнина от гибелта на Васил Левски. Хората искат да положат венци пред паметника на Апостола в града. Ситуацията обобщава нашият репортер Ивайло Везенков.  

След изключително щателна проверка самият той успя да премине границата. Повече от час всички бележки, всяка банкнота, която са носели със себе си хората е била прегледана подробно, разказа той. При нашенците е отишъл лично началникът на сръбската полиция и обяснил, че забавянето е съобразено с часовата разлика.

По-рано тази сутрин четирима българи, сред които и кметът на Кюстендил Петър Паунов били спрени на границата от сръбска страна. Паунов разказа, че граничните полицаи взели документите им, държали ги повече от час и накрая им казали, че няма как да премината границата. На пункта е имало около 50 тежко въоръжени жандармеристи, поясни кметът на Кюстендил.   

Някои от хората, които след дълго чакане успяха да преминат на сръбска страна са споделили, че се чувстват като престъпници. Две полицейски коли ескортират автобуса, с който се движат българите.