Агенцията по храните затвори ресторант след разследване на "Хрътките". Репортерът Теодора Трифонова прекара известно време под прикритие в пет столчини ресторанта, като работник в кухнята. Там тя се натъкна на шокиращи нарушения.

Пицария  до един от най-посещаваните паркове от майки и деца в София. Заведението почти не остава празно. Външният му вид заблуждава, че всичко е наред, но нещата в кухнята са по-различни. Чистота тук няма и на пръв поглед изглежда, че от месеци парцал не е използван. Препаратите са мираж.

Мястото, където топлят храната, не е почиствано поне от месец. На кадрите ясно се виждат остатъците от храна по стените на фурната. Вентилационната система не работи, по стените има наслоена мазнина. Кофата с току що обелен лук е на земята - точно до кофата с помията и с черния от мръсотия парцал. А мръсната вода се изхвърля в дупка в центъра на кухнята.

Припомняме - това е оборотно заведение в центъра на София

Допустими ли са нарушенията, установени в това заведение? Проверяваме заедно с Агенцията по храните. Инспекторите прекарват повече от два часа в кухнята. Откриха близо 15 килограма развалено месо. Съставиха актове за десетки нарушения.

„Нашата проверка констатира лоша хигиена. Замърсен под, стени, тавани... Също така наличие на месо и месни продукти без етикети и маркировка”, констатира д-р Николена Кънчовска, гл. инспектор агенция по храните.

Така Агенцията по храните реши да затвори това заведение за неопределен срок

За да бъде това място отново пълно, собствениците му трябва да изпълнят редица предписания на контролните органи, сред които и основен ремонт на кухнята.