Бури и градушки имаше днес в цялата страна. Рязка промяна във времето успя да отмени редица големи събития на открито. Синоптиците предупреждават, че най-силните бури са точно сега привечер в североизточните райони.

Бурен вятър почти през целия ден духаше в Русе, Сливен, Оряхово, Ловеч и Свищов. Най-силни бяха следобедните бури в Златоград и Мадан.

В Златоград валя градушка с големината на орех. Градът за минути стана бял като през зимата, коментират наши зрители. В рубриката "Аз,репортерът" ни изпратихте и кадри от бурята в Мадан. Улиците днес там бяха реки.

В Сандански мълнии и градушка имаше още през нощта. Пороят причини наводнения, разказват кореспондентите ни.

Проливен дъжд валя през нощта в различни райони на Благоевградска област.

В ниските части на Сандански има наводнени къщи.

В Златоград пък падна градушка с големината на орех. Кадри от стихията изпратиха потребители в рубриката "Аз, репортерът".

Лошото време създаде проблеми и на музикалния фестивал Loop Elevation, който се провежда в Разлог. Временно беше спрян достъпът до сцената. Заради бурния вятър в района организаторите се заеха да укрепят сцената и да сведат до минимум опасността от инциденти и щети.

Дъждовете  в Пловдивско пък прекратиха изпълнението на американската ескадрила "Буревестниците", които гостуваха на авиошоуто в базата Граф Игнатиево. Много снимки и видеоматериали от авиошоуто получихме в рубриката "Аз, репортерът".

През нощта поройни валежи с градушка се изсипаха във Враца, Драгоман и Сандански. През нощта бурята не подмина и София. На столичния булевард Сливница вятърът събори дърво. Синоптиците предупреждават, че и през следващите дни ще остане ветровито.

Вчера код "жълто" бе обявен в 19 области в страната заради високите температури.