Лек автомобил пропадна в огромна дупка в района на Дунав мост. Потърпевшите твърдо са решили да търсят обезщетение чрез съда.

Попадайки в тази дупка, сътресението за автомобила е било толкова голямо, че въздушните възглавници предназначени да предпазват пътниците в автомобила са се отворили.

"Всеки ден пътуваме от тук, минаваме, дупките са ужасно много, колите карат на зиг-заг и в двете посоки", обяснява Христо Христов.

По този път минават не само автомобилите и камионите, влизащи в страната ни през Дунав мост, но и много семейства, които живеят в близкия град Мартен, но работят в Русе. Преминаването по този маршрут къса не само нервите им, но им коства и доста средства.

"При една такава ситуация може да се получи и пътно транспортно произшествие - от самата уплаха шофьорът да чукне наляво, надясно, да влезе в насрещното движение и т.н. Постоянно сме по сервизи, трябва да имаш Автокаско, иначе няма никакво покритие на щетите", признава Георги Георгиев.

"Не знам каква е процедурата, какво точно трябва да направим, но ще се обърнем към адвокат и мислим сериозно да съдим общината", закани се Христо Христов.

За възстановяването на пътя има изготвен проект, който чака одобрение, а дотогава всеки влизащ в страната ни, както и хората, които живеят в близост, ще преминават като на оф роуд състезание.