Атентатите промениха съдби, пренаписаха истории, оставиха траен отпечатък върху цялото човечество. Освен трагедия, болка и разруха, 11 септември 2001 г. остави ярък спомен за саможертви, геройства и почти необясними случки, които американците сравняват дори с чудеса.

Репортаж на Си Ен Ен разказва за една малка църква в Манхатън, която остава непокътната, въпреки, че е в непосредствена близост до рухналите кули близнаци.

Това е чудо. Въпреки огнения ад и сипещите се отломки от небето, църквата Сейнт Пол е една от малкото сгради в района, които оцеляват след рухването на Световния търговски център. И то, без нито един счупен прозорец.

Храмът бързо се превръща в паметник на жертвите и пристан за мъката на хилядите семейства, изгубили близките си на метри от църковната врата.

„Тъжно е, да, но това е място, което символизира освен мъката на хората, символизира и тяхна сила”, каза отец Джон.

Оградата на църквата и до ден днешен е покрита със свещи, цветя, снимки и стотици хиляди малки бележки в памет на загиналите. Светилището дава подслон и храна на хилядите спасители, които денонощно издирват оцелели след трагедията.

Църквата Сейнт Пол е построена през 1766 година. Символ на вярата векове наред, местните жители са убедени, че оцеляването на християнския храм не е чудо, а послание от Господ.