Американски самолети бомбардираха отново пещерния комплекс Тора Бора, след като бойците от  "Ал Кайда" не спазиха срока за капитулация, определен им от антиталибанските сили.


Лидер на Източния съюз е съобщил, че преговорите с хората на бен Ладен ще продължат до мирен завършек на акцията.

Договорено било бойците от "Ал Кайда"  да сложат оръжие до утре на обяд. Според "Асошиейтид прес", антиталибанските сили са обявили, че няма да признаят капитулацията, ако лидерите на "Ал Кайда" не се предадат.

Кметът на Джелалабад е уточнил, че става дума за всички заподозрени от Вашингтон, в ключително и Осама бен Ладен.

Полеви командир е заявил, че бойците от "Ал Кайда" ще слизат от планината на групи от 20 или 40 души и ще предават оръжието си. Обсадените чужденци от "Ал кайда", съобщиха източници на талибаните,  настояват да бъдат предадени на ООН в присъствието на дипломати от техните страни.

Петдесет минути след крайния срок за капитулацията, американски самолет "Б-52"  бомбардира планинския комплекс. Според кореспондента на телевизия "Ал Джазира"  там били забелязани американски спецчасти,  преоблечени като афганистанци.

Американската Ей Би Си цитира анонимен източник от Пентагона, който твърдял, че Осама бен Ладен бил все още в пещерите. Това става ясно от сателитен телефонен разговор, засечен от американските разузнавателни служби в местността Тора Бора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!