През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки произшествия с трима загинали и 18 ранени, от които двама с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. За района на София са станали 69 леки и две тежки катастрофи с двама ранени, от които един с опасност за живота.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мокри са пътните настилки в областите Търговище и Ямбол. Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, а за товарни автомобили и Дюлинският проход.

Въведени са следните ограничения: забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 3 тона по пътя Дунавци – Арчар, над 10 тона през прохода Шипка и над 15 тона по пътя Петрохан – София около село Гинци поради свлачище. Затворена е дясната лента на пътя София – Кулата, между километри 410 и 500, поради отнасяне на насип и банкет.

И днес остава затворен ГКПП "Златоград" поради ремонт на пътя на територия на Република Гърция. Ремонтни дейности се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Видин – Арчар – Лом, Карлово – Пловдив, Симеоновград – Харманли, връх Шипка – град Шипка и подбалканският път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за Столник и от Сливен до Старозагорска област.