Грипът продължава да атакува. Експертите предупреждават, че пикът тепърва предстои. Засега епидемия има в София-област и общините Благоевград, Петрич, Дупница, Рила и Кочериново. Още пет училища в страната излязоха днес в принудителна ваканция. Две от тях са във Видин, а останалите - в Брегово, Белоградчик и София. В късния следобед врати затвориха и 7 училища в област Кюстендил.

Класните стаи на пет училища в Дупница са празни. През декември протестите за по-дълга коледна ваканция не дадоха резултат. Но сега учениците получиха още една седмица. Грипът обаче сериозно може да обърка оформянето на оценките за първия срок. Той приключва точно два дни след края на обявената ваканция. Преподавателите ще са принудени да бързат с изпитването и да преподават по няколко урока наведнъж.

„Учителите си гледат годишните тематични планове и където могат, могат да съберат две теми в една или някое упражнение евентуално да отпадне, това означава 5 часа по-малко”, каза Виолета Инкьова, директор на СОУ „Паисий Хилендарски".

Грипът може и да опразни класните стаи, но пък напълни кафенетата… с ученици. Много от учениците използваха първите дни от грипната ваканция, не за да гонят вирусите и да се предпазват, а за шопинг-турове.