След като зрител на bTV сигнализира за опасните руини, останали от наскоро разрушен хотел край Златни пясъци, все още няма отговор на въпроса кога строителните отпадъци ще бъдат почистени.

От фирмата изпълнител Хидрострой, която е извършила разрушаването на хотела, обясниха, че в момента не е възможно те да извозят отпадъците тъй като районът е в свлачищна зона и не е достъпен.

В пряк телефонен разговор в предаването "Тази сутрин" кметът на Варна Кирил Йорданов обясни, че извозването на отпадъците ще бъде възможно след извършването на антисвлачищните мероприятия в района, които ще могат да се осъществят след като бъде построена естакадата, която ще свърже Варна със Златни пясъци. Градоначалникът изрази надежда, че естакадата може да бъде пусната в експлоатация до декември месец тази година.  

Кирил Йорданов поясни още, че мястото, на което се намират останките на хотела, не е охраняем плаж, тъй като на практика там няма пясъчна ивица. По думите му мястото не се посещава от хора, но въпреки това, общината би могла да вземе мерки за обезопасяване на обекта.