17 души бяха ранени в станалите 14 тежки катастрофи през последното денонощие в страната. В района на София са станали 120 леки и две тежки пътни произшествия.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, но на места са мокри. По високите и усойни места има частично заледени пътни участъци, които са обработени и опесъчени.

Пътните настилки на автомагистралите „Люлин”, „Хемус” и „Марица” са мокри, а автомагистрала „Тракия” е предимно суха.

Мъгла с видимост до 100 метра има в района на Пловдив. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Търговище, Попово и Тервел; до 100 метра в областите Кърджали, Хасково, Пловдив и в района на Чирпан, Исперих, Севлиево, Елена, Раднево, Стара Загора, северната дъга на околовръстния път в София; до 150 метра в област Силистра и районите Стражица, Първомай и Яна.

Затворени са проходите Върбишки, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, а Дюлински е затворен за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, по пътя Костенец-Самоков, и Черница-Сунгурларе-Чубра и над 20 тона през Айтоски проход.

Товарните автомобили да се без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан. Забранено е преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Стражица, Полски Тръмбеш, Виноград в посока Орловец, а само на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево и Друмево.

Ограничение за движението на моторни превозни средства има и по пътя Царски извор-Драганово, Черноочене-Кърджали, Враца-Бойчиновци, Бургас-Елхово, Калофер-Априлци, Хасково-Свиленград-ГКПП „Капитан Андреево”.