Хаос и 15-километрови опашки от двете страни на границата с Турция при Капитан Андреево. Причината - пиян шофьор на ТИР се удари в джип на гранична полиция. Катастрофата, за щастие без жертви и пострадали, блокира движението за часове, а турската страна дори преустанови пропускането на камиони към пункта.

На 10 километра от границата, 48-годишният професионален шофьор на ТИР се удря в друг камион, след което се врязва и изхвърля в крайпътната канавка джип на "Гранична полиция” с двама патрулиращи полицаи.

Дрегерът отчита 1,63 промила алкохол в кръвта на тираджията. Останките от камиона и стотиците топове плат, разхвърляни на пътя, блокираха движението към Турция и в двете посоки.

"Обърнал се. Като се е обърнал, да си товарят после. Какво, ние на жегата сме виновни да стоим. Никаква организация, нито от полиция, нито от "Гражданска защита” - какво е това, не ми е ясно”, коментира превозвачът Страхил Иванов.  

Заради жегата, мобилни екипи на Българския червен кръст раздаваха непрекъснато вода, с предимство на майките с деца. В късния следобед пътят беше разчистен. Виновникът за хаоса на границата е арестуван и ще бъде съден по бързото производство.