Осем години затвор при строг режим - такава е присъдата за двамата младежи от село Михайлово, които в началото на годината убиха по зверски начин 40-годишната магазинерка Красимира Градинарска заради накитите й. Окръжния съд във Враца постанови убийците да изплатят обезщетение на близките в размер на 260 000 лева. Според роднините обаче, макар и максимална по закон, присъдата е твърде ниска за подобен род деяния.

Красимир Градинарска изчезна мистериозно на 19 януари по обяд на път за работа. Близо месец от нея нямаше вест. Полицаи и ловци претърсваха безуспешно района. Най-тиражираната версия, че жената е отвлечена, пропадна, когато един ден съседка откри обезобразеното тяло в необитаем двор в центъра на Михайлово.

Извършителите се оказаха 16-годишни роми от същото село. Замислили убийството предваритерително и го извършили с цел грабеж. Нападнали жената на път за работа, душили я, давили я в близката бара, а след като взели накитите й, я убили, за да не ги издаде.

Заради непълнолетието си и заради сключеното споразумение, обвиняемите бяха осъдени по съкратената процедура на осем години при строг режим, които ще изтърпят в поправителния дом в Бойчиновци. Убийците имат и предишни присъди - за кражби.