Основният опонент на ГЕРБ на предстоящите избори е БСП. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, след като подаде документи за регистрация в ЦИК за президентските избори. В това, че ГЕРБ първи внесоха документи, Цветанов разчете символиката като резултат за вота през есента.

"Винаги се съобразяваме с младежкия дух и ентусиазъм и спазваме традицията още от 2007 г. първи да подаваме документи за регистрация в ЦИК. От тогава досега винаги сме били първа политическа сила и се надявам, че в това също има някаква символика. Тръгваме с нагласата и амбицията, че ще сме първи и на изборите", заяви Цветанов.

Той уточни, че са регистрирали самата партия за изборите и заяви, че президентската кампания, която ще водят, ще бъде идентична с тази за местния вот.

По думите му партията вече е наясно с имената на кандидат-президентската двойка, но засега няма да ги обявява. ГЕРБ ще води прагматична кампания в полза на обществото и кандидатите, както за държавен глава, така и за кметове, ще предложат добри политики. Когато партията е силна и стабилна, не смятам, че трябва да се избързва с обявяване на кандидата за президент, добави Цветанов.

Той не пожела да отговори дали кандидатът на ГЕРБ е Росен Плевнелиев.