БСП и ДПС влязоха в спор относно вота на недоверие, готвен на кабинета "Борисов". От левицата предлагат три теми - здравеопазването, провалените антикризисни мерки и обедняването на българите. Хората на Доган пък смятат, че поводът за парламентарната процедура трябва да бъде кризата в духовната сфера. Всички гледни точки по темата обобщава Теодора Енчева.

За да уточнят темата за вот на недоверие БСП и ДПС ще се срещнат отново следващата седмица.

"Това е първото правителство, което за такъв кратък период от време, само за една година е заработило основания за вот за цялостната политика", смята Сергей Станишев.

По-скоро е трудно да се избере една тема, по която първо да се иска вот на недоверие, а това не бива да се оценява от вас сега, като лутане каква тема да се избере”, коментира Лютви Местан.

И от двете партии обаче смятат, че вотът трябва да е преди обсъждането на бюджета за догодина.
Независимо, че не пестят критиките си към управляващите, сините категорично отказват да участват в консултациите за вота.

"ДПС и БСП са част от Тройната коалиция, която беше провал. Те нямат моралното право да искат вот на недоверие. Между нас различията са огромни и няма причина да седнем на една маса с тези хора", заяви Мартин Димитров.

Лидерът на "Атака" обаче се усъмни в лоялността на Синята коалиция към управляващите.

"Не им вярвам, тъй като те доста често променят поведението си и извършват едни подмолни движения, с които застрашават стабилността. Всъщност не я застрашават, тъй като Атака е коректен поддръжник на управляващата партия", каза Волен Сидеров.  

От ГЕРБ поздравиха позицията на сините и декларираха, че не ги е страх от опозицията.

"Целта, според мен, е една - да покажат на част или на техния твърд електорат, че все още са живи и съществуват", смята Красимир Велчев.

Процедурата за искане на вот на недоверие е първата за кабинета на Бойко Борисов след година управление.