След две години работа, авторката и изпълнителка Аврил Лавин е готова с четвъртата си продукция "Goodbye Lullaby", която излиза на 8 март 2011 г. от RCA Records/ Вирджиния Рекърдс. Дебютът на първия сингъл “What the Hell” ще бъде по време на програмата “Dick Clark’s Rockin’ New Year’s Eve” в Новогодишната нощ.  

Лавин създава новия албум с дългогодишните си партньори Дерик Уайбли, Еван Таубенфелд и Бъч Уокър, както и с автора/продуцент Макс Мартин. Певицата продължава да споделя личните си преживявания чрез музиката и "Goodbye Lullaby" е поредна крачка напред в професионалното й развитие.

Сред парчетата в албума са веселото “What the Hell”, възпяващо свободата, и “Stop Standing There”, заредено със звученето на момичешка банда от ранните 50-те години на миналия век. Албумът преминава през широк спектър от емоции: Лавин изразява благодарността си към специалните хора в живота си в “Smile”, изследва динамичността на една връзка в “Push”, изразява чувствителността си в “Wish You Were Here” и намира сили да затвори поредна глава от живота си и да продължи напред с “Goodbye.”

Извън звукозаписното студио, певицата се грижи за дизайна и управлението на своята лайфстайл марка за облекла "Abbey Dawn", която вече се разпространява в над 50 страни. Наред с известния аромат "Black Star", наскоро Аврил представи и "Forbidden Rose", а в началото на 2011 г. ще пусне и трети аромат. През септември, вдъхновена от благотворителната си работа в миналото, Лавин създаде фондацията "The Avril Lavigne". Фондацията работи съвместно с водещи благотворителни организации за създаване и осъществяване на програми, разпространение на информация и помощ на деца и млади хора със сериозни болести и увреждания.

Аврил Лавин има над 30 милиона продажби по света, осем статуетки "Грами” и седем канадски награди Juno. Тя атакува музикалната сцена през 2002 г. с албума Let Go, от който са хитовете “Sk8r Boi” и “Complicated.” Издаденият през 2004 Under My Skin дебютира на #1 в чартовете на "Билборд", което се случва и с третата й продукция "The Best Damn Thing", от който е #1 сингълът “Girlfriend” с над 130 милиона гледания в YouTube!