Двама души загинаха при катастрофа на моторен самолет на летището в Приморско. При удара в земята машината се е запалила.

Загиналите са момче на 24 години от София и 42-годишният пилот от Ихтиман. Според източници на bTV пилотът Стойко Люцканов имал фирма за обучение на любители пилоти.

Двуместният самолет излетял около 11.30 часа от Ихтиман. В Приморско машината направила една туристическа обиколка в ранния следобед. Втората се оказала фатална. При кацането самолетът се запалил.

Ирина Керемедчиева е един от наблюдателите на катастрофата. "Сякаш падна дърво", разказа тя. Чакахме инструктора, за да се видим с него. Някой извика "падна", а после видяхме пламъци. Първо дойде пожарната. Според човек, който изтича веднага преди да се запали самолетът, хората на борда са загинали още при удара, преди самия взрив. Тъжното е, че загина млад човек и много опитен, военен пилот, каза още жената.

Според разследващите точно този самолет е нямал право да извършва полети с туристи. Разходките в небето са сред предпочитаните атракции край морето

В четвъртък ще бъде извършен повторен оглед на местопроизшествието от експерти от Министерство на транспорта. Те трябва да установят дали става дума за техническа или човешка грешка.

Жандармерия бе изпратена да охранява летището през нощта.