Момиченце на 4 години загина при пожар в дома си в търговищкото село Вардун. Огънят унищожил до основи къщата, а детето било приковано на легло и не успяло да се спаси. Когато пожарът пламнал в къщата били три от петте деца на семейството. Двете по-големи били на училище, а родителите на работа в близкия стопански двор.

Виждайки огъня първи на мястото се озовали съседите. Заварили до вратата отвън братчето и сестричето. В пламъците останала 4-годишната Мария, която не можела да се движи. Очевидци разказват, че старата 100-годишна къща пламнала като факла.

"Беше много страшна работа. Като пристигнахме всичко беше в пламъци. Просто нямаше как да помогнем. Не можеш да влизаш нито от прозорец, нито от врата”, разказа вуйчото на детето Мирослав Маринов.

Според първоначалната версия пожарът е предизвикан от запалената в стаята печка на дърва. Часове след пожара в унищожената къща още имаше неизгаснала жар. През цялата нощ мястото ще е под наблюдение, за да не се възобнови огъня. Засега пострадалото семейства е настанено при роднини. Те обаче са останали без никакви документи, без пари и само с дрехите на гъба си.