Това съобщават от "Гражданска защита". От там предупредиха, че заради проблеми в електропреносната система днес се очакват проблеми във водоснабдяването на Стара Загора и Казанлък.

Напълно е унищожена реколтата в селата Бреница и Белица от община Тутракан. Градушката е счупила и керемидите и прозорците на селата. В село Буково, община Гоце Делчев, на три места е прекъснат водопроводът.

"Гражданска защита" информира че в град Левски са прекъснати електропроводи и са наводнени кабелни шахти и мазета на частни сгради. Без ток са и села от община Полски тръмбеж и Павликени. В селата Александрово, Осетеново, Манолово и Търничене паднали дървета на пътя пречат на движението и създават опасност за жилищните сгради, информират от "Гражданска защита".

Ръководителят на група "Водностроителни и хидроложки изследвания" към НЕК, Иван Тодоров, заяви, че въпреки проливните дъждове в последните дни няма опасност язовирите в страната да прелеят. Според него капацитетът на язовирите може да издържи на валежите. Тодоров подчерта, че язовир "Искър" също не е застрашен. В момента той е с наличен обем от 385 милиона, при вместимост 655 милиона литра.