Винаги съм бил срещу престъпността, но липсва професионален капацитет на правителството. Само с политическа воля не става, българският наказателен процес е много формален, каза в предаването „Тази сутрин” председателят на ДСБ-София и бивш директор на НСС Атанас Атанасов.

Човекът, който е отговорен за източването на "Пътен фонд" е Пламен Орешарски – да сте чули нещо да се е случило, този човек е някаква сянка, заяви Атанасов. Една година мина и не се променя принципът, който бе установен през последните години, а именно, че законът се установява в зависимост от финансовите възможности.

Има някакъв тип избирателност - съдът не решава кой да разследва. Не знам на кого плащат, но има очевидни неща, защото хора, които бяха отговорни за корупцията в предишните правителства, не им се случва нищо, смята още Атанас Атанасов.

В областта на криминалната престъпност правителството трябва да бъде подкрепяно, но в областта на източването на държавните средства нищо не се случва. Ние не можем да променим миналото, въпросът е какво ще правим в бъдещето и дали имаме волята то да е по-добро,
Атанасов перифразира американския президент Обама, като допълни, че има сектори, като например съдебната система, в които въобще няма идея какво да се прави.

На въпрос за предстоящите местни и президентски избори, Атанасов каза, че от ДСБ имат намерение да се борят за управлението на София, защото от партията не са доволни от работата на кмета Йорданка Фандъкова. Според него много граждани на столицата не виждат промяната и доброто управление на София, затова ДСБ ще се изправи в битката за кметския пост, категоричен е той.