ГЕРБ има своя кандидат за президент и това не съм аз, а вицепремиер. Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента, предаде БТА.

След вчерашното изявление на държавния глава Георги Първанов, че ще се видят на избори, нямало  шанс президент и премиер да се разберат и да работят заедно срещу кризата, стана още ясно от думите на министър-председателя. "Простата причина е, че той прави свой политически проект, който минава през загубата на ГЕРБ, свалянето на правителството и идването му на власт", коментира Бойко Борисов.

Премиерът не харесвал работата на заместник-министъра на земеделието Преслав Борисов, който вчера подаде оставка. Все още се дискутира "за" и "против" вдигането на ДДС, каза още премиерът. Какви ще са процентите, с които налогът ще скочи, ако се стигне до такова решение, ще стане ясно в сряда.

Вицепремиерът Цветан Цветанов заяви в парламента, че не е обсъждана кандидатура на ГЕРБ за президентските избори, предаде БТА. Тази тема не е коментирана, смятам, че в момента е по-важно да се справим с отговорностите си като министри и вицепремиери, каза Цветанов. ГЕРБ ще има своя кандидат и той може би ще бъде обявен официално, но когато влезем в предизборната фаза, допълни вицепремиерът и министър на вътрешните работи.

В момента се виждам само и единствено като вицепремиер и министър на вътрешните работи временно, защото министрите са временни, каза Цветанов. В отговор на въпрос дали, ако премиерът му предложи ще се кандидатира за президентските избори, той допълни, че всяко едно предложение се взема като решение от Изпълнителната комисия след номинация от структурите. Подобно решение няма, каза вицепремиерът.

Прочетете повече тук.