Шест регионални дирекции на полицията са участвали в разбиването на  международния канал за крадени коли.
Установено е, че автомобилите, предимно последни модели на "Ауди" и "Мерцедес", са крадени главно от Испания и с фалшиви документи са вкарвани в България. Задържани са четири лица, от които са иззети множество веществени доказателства.

Двигател на "Ауди 80" със заличени номера е открит при проверка в автоморга "Автотрейд" в Луковит. По-късно е намерено и купето на автомобила, който е откраднат и разфасован за продажба на части. .
 
Акцията в Стара Загора, Варна, Русе и Карлово е била планирана за тази сряда. Засечено е изтичане на информация от три регионални дирекции и операцията спешно е реализирана в почивните дни, обясни генерал Василев. Все още обаче няма арестувани полицаи.

В схемата за вкарване на крадените коли у нас, оформяне на фалшиви документи и пренабиване на номера , са замесени основно седем души. Мрежата е действала у нас от няколко месеца.

 Българските служби са получили информация за организацията от свои колеги в Германия, Испания и Турция.

Групата не е свързана с бившите ВИС и СИК или варненската ТИМ, казаха от НСБОП.

Единият от основните организатори на схемата е лежал в германски затвор за кражба на кола. Когато се е върнал у нас, той законно е сменил името и фамилията си. Така е успял няколко пъти да се върне зад Шенген.

Предстои, вследствие на акцията,  да бъдат образувани няколко следствени дела.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!