Задръствания и по границата с Турция - на пункта Капитан Андреево имаше засилен трафик на леки коли от Турция през България за Европа. На пункта работят девет гишета и това е оптималният режим. Преминаването на границата е нормално за това време на годината, обобщи Гранична полиция.

По-рано днес Анадолската агенция съобщи, че в района на Одрин пред Капъкуле в посока Капитан Андреево и на Хамзабейли - Лесово са се образували километрични опашки от турски гастербайтери, които се завръщат в европейските държави от ваканцията.

Преминаването на автомобили през ГКПП Лесово е нормално за летния сезон. Няма струпване както товарни камиони, така и на леки автомобили и автобуси от двете страни на границата.

Заканата на превозвачи за блокади е несериозна. Така министърът на транспорта коментира във Варна намерението на част от бранша следващата седмица да протестира, ако не бъде отменена забраната за движение на камионите между 3 следобед и 8 часа вечерта в дните петък и неделя. Според Александър Цветков, петчасовото ограничение не може сериозно да възпрепятства превозвачите.