По традиция, в последния почивен ден, трафикът към големите градове се засили. Виктория Петрова отиде до един от проблемните входове на София, за да разкаже каква е обстановката там.

Още преди обяд беше създадена организация за облекчаване на засиления трафик по Е-79.
И макар, че беше натоварено през деня, задръствания няма. Сега засиленият трафик се дължи и на факта, че в района на Симитли са катастрофирали полицейска кола и друг автомобил. Това е станало причина за образувалите се опашки, които постепенно се изтеглят.

По всички пътни артерии има засилено полицейско присъствие, включително и по автомагистралите, където, засега, данни за задръствания няма. Постепенно и трафикът в София започва да става все по-интензивен. До към 17 часа днес, в столицата беше сравнително спокойно.

Интензивните валежи и паднали градушки на някои места в страната допълнително усложниха ситуацията по пътищата.

И днес не се размина без жертви.


Двама мъже - от Шумен и Пловдив са загинали след катастрофа на пътя. Около 3ч. след полунощ, автомобилът на Диян Радойчев от Шумен излиза вдясно от платното и се удря в крайпътно дърво. Жестокият удар разцепва колата на две. Водачът загива на място. Четиримата му спътници - на 19, и 32 години са с тежки контузии. Единият е с опасност за живота.

"При единият пациент имаме мозъчно черепна травма на опорно-двигателният апарат, а при другия черепно мозъчна травма, съчетана с гръдна”, обясни д-р Валентин Семков - дежурен лекар в МБАЛ - Шумен.

Според полицията, причината за инцидента е превишена скорост и употреба на алкохол. Преди време, загиналият шофьор е работел като такси, а през февруари е бил осъден на пробация и е с отнета книжка заради управление на МПС след употреба на алкохол.

До ранните следобедни часове движението по пътя София - Кулата се осъществяваше нормално. Малко след 16 часа, обаче

тежка катастрофа между полицейски патрул и лека кола в тунела при село Железница

предизвика хаос в пътната обстановка. Близо два часа леки коли и автобуси бяха пренасочвани да преминават през алтернативен път, а десетки тирове останаха блокирани пред тунела, в който е станал инцидентът. При катастрофата са ранени петима души - двама полицаи, две деца и тяхната майка, която е шофирала. По първоначална информация, причина за инцидента е опит за изпреварване в тунела от страна на жената. Тя и двете и деца са настанени в болницата в Благоевград със съмнения за комоцио. По-тежко пострадали са двамата полицаи, с фрактура на крайниците и луксация на тазобедрена става.

Заради интензивния трафик полицаи дежуриха през целия ден в района на пътен възел Петолъчката. Особено натоварено бе движението от морето към София. Сериозни затруднения в трафика на Петолъчката се очакват отново в дните около 24 май.

Въпреки мократа на места пътна настилка движението на автомобили в района на Велико Търново се извършваше нормално през целия ден. Най-натоварена се оказа околовръстната отсечка, през която преминаваха пътуващите в посока от и към София.

И още информация за тези, на които им предстои почивка или пътуване - ГКПП Златоград-Константинос ще бъде затворен за всички видове превозни средства от 10 до 20 май. Причината - ремонтни дейности на гръцка територия.