След като в края на месец юни Мис Русе 2010 Адриана Секуличка се отказа от короната, дунавският град короняса друга красавица. Новата Мис Русе се казва Емилия Кънева и споделя, че, абсолютно очаквано, наред с положителните отзиви за нейната титла, вървят и отрицателните.

"Възмутена съм от злобата на хората и от агресията, която проявиха срещу нея (Адриана - бел.ред). Мисля, че е несправедливо. Всеки има право на мнение, но толкова грубо изказване не трябва да съществува”, категорична е Емилия.

Според красавицата на втория конкурс са се явили по-малко момичета в сравнение с първия, именно защото са се притеснявали от обществената реакция. "Знаят за медийното внимание, което тя (Адриана – бел. Ред.) получи и се притесняват да не се случи на тях”, смята хубавицата.

Емилия е на 21 години и е студентка в Икономическия университет във Варна. След 5 години вижда себе си с висше образование, може би с деца и работа по професията.

Конкурсът Мис Русе 2010 не е първият конкурс, на който Емилия се явява и печели. Като малка е спечелила и конкурса за Мини Мис Русе. Чаровната русенка споделя, че винаги се е радвала на подкрепата на родителите си и на близките си хора и това е най-важното нещо за нея. "Най-важното за мен е най-близките ми хора да знаят каква съм всъщност, какво правя, да държат на мен и да ми вярват”, каза Емилия и заяви, че е подготвена да посрещне писанията на жълтата преса. "Покрай ревютата и конкурсите много хора пишат неща, които не са верни, но според мен това е нормално и винаги ще го има. Написаха, че майка ми и баща ми са купили конкурса, което въобще не е вярно. И двамата са пенсионери. Майка ми е инженер по професия, а баща ми е агроном.”

Красавицата все още не е решила дали ще се яви на конкурса Мис България догодина, но не го изключва като възможност. "Може би ще се пробвам, зависи как ми е разпределено времето.”