Актрисата Елен Колева ще бъде водещ на новото шоу по bTV – “Lord of The Chefs”. Точната дата на старта на предаването се пази в тайна, но вече е известно, че зрителите ще могат да гледат кулинарните състезания два пъти в седмицата в праймтайма на телевизията в продължение на три месеца.

Елен Колева споделя, че новата й роля е предизвикателство и е убедена, че ще и бъде интересно, въпреки че самата те е по готвенето. "Мога да правя три неща – картофи с грах и месо, бъркани яйца и спагети. Най-хубавото нещо е, че аз ще натрупам страхотен опит. Единственото, което ме притеснява, е да не кача прекалено много килограми, защото съм убедена, че ще бъде много вкусно.”

До този момент 10 000 души са се записали за кастинг за участие в шоуто. От тях 150 минават във втори кръг.

Водещата на “Lord of The Chefs” обясни, че за да станеш „властелинът на готвачите” не е необходимо да си професионалист - досега на кастинг са се явили много кандидати, за които готвенето е хоби, но също и прославили се професионалисти. „Например един французин, който е живял в Англия и е бил личният готвач на хора като Мадона, Лени Кравиц, “Gypsy Kings”, и след това решава да дойде в България и да живее в едно село. Друг интересен случай е с един турчин, който е бил готвач на бивш турски президент. Индиец, който има индийски ресторант. Има и любители – влейболистка, криминолог, инженер. Ще бъде доста интересно.”

Елен Колева споделя, че винаги е искала да работи с екипа на Слави Трифонов и няма търпение да се гмурне в новото си амплоа.

Журито, което в момента избира участниците на кастинга, е от екипа на Слави и е временно. "Истинското жури е от професионалисти, които са работили в най-големите ресторанти по целия свят и са учили в най-добрите кулинарни училища”, обясни водещата.