Парламентарната група на "Атака" е на ръба на оцеляването. Още четирима депутати я напуснаха. Заявленията им за напускане бяха прочетени от председателя Цецка Цачева, но нито един от отцепниците не се появи в парламента.

Така хората на Волен Сидеров останаха точно 10 души

Ако още един народен представител се обяви за независим, групата на "Атака" ще се разпадне.

Напусналите са Борислав Стоянов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров. За първите двама се говореше, че ще напуснат още преди месец, когато доведеният син на Сидеров евродепутатът Димитър Стоянов му поиска оставката. Тогава Борислав Стоянов подкрепи искането за оставка на лидера.

От ръководството на партията останаха изненадани от новината и намекнаха, че отцепниците са мотивирани с пари

Зам.-председателят Павел Шопов каза, че е изненадан, и че научава от медиите. Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов, добави, че човешката алчност не може да бъде измерена.

Преди това групата на Волен Сидеров напуснаха Валентин Иванов, Калина Крумова, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Тодор Великов, Цвета Георгиева. Групата на независимите народни представители достигна 24 депутати.

Още преди месеци първите шестима, напуснали Волен Сидеров, прехвърлиха държавната си субсидия за влизане в парламента към сметката на ГЕРБ. Седмият напуснал ги прехвърли на БСП. Очаква се новите 4 да направят същото. Калина Крумова пък, която си тръгна преди месец от групата на "Атака", обяви, че иска да членува в ГЕРБ.

Волен Сидеров директно обвини управляващите, че купуват депутатите му

Според лидера на "Атака" издръжливостта на купуване на депутатите е много ниска. След като напуснат редиците на партията, те ще получават по 17 хил. лв. на месец и не са успели да устоят на този подкуп, коментира Сидеров.

Как управляващите отговориха на нападките, че са крадци на депутати и субсидия?

Премиерът Бойко Борисов беше лаконичен - отдавна не се интересувал от тази партия и не ги следял.

От 11 напуснали "Атака" от началото на това Народно събрание, общо 10 се очаква да прехвърлят парите си към ГЕРБ - това означава по 50 хиляди лева на тримесечие за депутат. Общо 500 хиляди лева на всеки три месеца вместо в касичката на Атака, ще отиват в касичката на ГЕРБ.

Така че финансовата загуба за партията на Волен Сидеров е сериозна

По време на Централния сбор на партията днес "Атака" изключи от редиците си двама свои членове, единият от които доведеният син на Сидеров и евродепутат Димитър Стоянов. Преди това бе подаден сигнал за бомба в централата на партията.

Днес заседанието на парламента продължи по-малко от един час заради изчерпване на дневния ред. Така депутатите вече са в коледна ваканция до 10 януари.