Двама души са загинали при катастрофи през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР. При станалите 21 произшествия са ранени 23-ма души, трима са с опасност за живота. В София са станали 70 леки произшествия и седем тежки. Осем души са ранени.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.
Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Бургас – Слънчев бряг.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя, вследствие на дъждовете.
Забрано е преминаването на автомобили с обща маса над 3.5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 часа до 22 часа.

До 30 август 2010 г. за времето от 15 часа до 22 часа в дните петък и неделя се забранява движението на товарни автомобили с повече от две оси, селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-ви клас, както и по автомагистралите.

Пренасочено е движението по маршрута София – Кулата, като по посока Кулата е отклонено през село Драгичево, Перник, Радомир, село Долна Диканя. В посока София остава непроменен.
От 10 август до 2 ноември пътят Русе – Велико Търново се отклонява по обходен маршрут, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Обходният маршрут е както следва: в посока Русе – гара Бяла – Ценово – Обретеник и обратно.