Причината са разрушени траверси в района на гара Мирково. Затруднено е и движението по главния път от Силистра за Русе.

Към гара Мирково са потеглили два влака с баластра и движението по линията ще бъде възстановено до утре сутринта. Дотогава влаковете ще се движат по линията София - Пловдив.

Затруднен е и трафикът по главния път от Силистра за Русе, в района на село Айдемир, заради довлечени от порой камъни след силния дъжд. За да се възстанови движението, жителите на Айдемир са започнали да почистват пътния участък.
От поройния дъжд там са затлачени отводнителни канали и са наводнени избени помещения. Паднала е и градушка с големината на лешник.

В силистренското село Ламбриново силният вятър е изкоренил плодни дървета. Паднали дървета има и по пътя между силистренските села Гарван и Попина, съобщиха от "Гражданска защита" в Силистра.

В землищата на селата Поляна, Попина и Гарван е валяла градушка с големина на царевични зърна. Тя не е нанесла сериозни щети на земеделските култури, но от дъжда са наводнени улиците на селото. Градушка е паднала и в землищата на селата Листец, Вълкан и Зебил, като ледените зърна са били по половин килограм на квадратен метър.